Există remedii naturale pentru ADHD?

Nu există niciun remediu pentru tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD). Cu toate acestea, tratamentele naturale pot ajuta oamenii să facă față afecțiunii.

Medicii diagnostică de obicei ADHD la copiii care demonstrează un comportament hiperactiv și impulsiv și au dificultăți de concentrare.

Cu toate acestea, ADHD poate afecta și adulții adulți . În cazul în care majoritatea oamenilor își pierd concentrarea sau acționează impulsiv din când în când, o persoană cu ADHD poate avea răspunsuri mai extreme mai des decât altele.

Medicii pot prescrie medicamente pentru simptomele ADHD, dar aceste medicamente pot avea efecte secundare, Și nu funcționează întotdeauna.

Există remedii naturale pe care oamenii le pot încerca, deși acestea pot avea efecte secundare. Conform studiilor, jumătate din toți copiii cu ADHD primesc tratamente alternative.

Cu toate acestea, cercetările indică faptul că nu există remedii naturale la fel de eficiente ca medicamentele, terapiile comportamentale sau o combinație a ambelor.

În acest articol, ne uităm la unele terapii și suplimente complementare care pot ajuta la reducerea sau gestionarea simptomelor ADHD. De asemenea, ne uităm la știința din spatele lor.

suplimente

Conform unei revizuiri din 2014, unele dovezi susțin utilizarea următoarelor suplimente pentru tratarea simptomelor ADHD:

 • melatonină: Acest lucru poate ajuta la reducerea insomniei, dar nu există dovezi că reduce simptomele ADHD.
 • fier, zinc și magneziu: acestea pot ajuta dacă o persoană are o deficiență în oricare dintre acestea , dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea preluării suplimentelor.
 • Omega-3: Uleiurile de pește, de exemplu, pot ajuta la tratarea simptomelor ADHD, deși efectul pare a fi mic capsule gelarex.

Utilizarea oricărui medicament, inclusiv suplimente, prezintă un anumit risc. În special, copiii nu ar trebui să ia niciun medicament suplimentar sau complementar fără aprobarea medicului lor.

În plus, majoritatea suplimentelor nu au aprobare de la Administrația pentru Alimente și Droguri (FDA). Drept urmare, nu există nicio reglementare sau doze recomandate cu privire la conținutul acestora.

Prin urmare, oamenii trebuie să verifice întotdeauna cu un medic dacă este sigur să utilizeze un supliment sau un alt remediu și ce doză ar trebui să ia.

Medicamente pe bază de plante

Studiile clinice au descoperit că mai multe tratamente pe bază de plante pot arăta promisiune pentru tratarea ADHD. Acestea includ:

 • Extract de scoarță de pin maritim francez: acest material pe bază de plante poate crește coordonarea vizual-motorie și poate reduce hiperactivitatea și neatenția.
 • Ginseng: Această plantă chineză poate atenua hiperactivitate și neatentivitate.
 • Ningdong: Un alt remediu chinezesc care poate ajuta la reducerea unor simptome ADHD.
 • Bacopa: Acest tratament tradițional indian sau ayurvedic derivă dintr -o plantă cunoscută și sub denumirea de Brahmi sau Hyssop de apă de apă Hyssop de apă . Studiile au sugerat că ar putea reduce neliniștea și îmbunătățirea autocontrolului.

Cu toate acestea, sunt necesare studii de cercetare la scară largă pentru a determina dacă toate aceste suplimente naturale și medicamente sunt sigure și eficiente.

De exemplu, cercetătorii mai trebuie să știe cât ar trebui să ia o persoană și dacă substanțele vor interacționa cu alte medicamente.

În acest sens, oamenii ar trebui să verifice mai întâi cu un medic înainte de a utiliza înainte de a utiliza Orice suplimente sau medicamente naturale, mai ales dacă tratamentul este pentru un copil.

schimbări de stil de viață

Unele practici și activități ale stilului de viață pot ajuta persoanele cu ADHD, dar au nevoie de mai multe studii științifice pentru a confirma Eficacitatea acestora, potrivit unei recenzii mai vechi din 2012.

acestea pot fi mai eficiente decât alte metode dacă un părinte sau un îngrijitor încearcă să le încerce pe un copil, deoarece prezintă un risc redus.

Conform revizuirii, unele dintre aceste schimbări ale stilului de viață pot arăta cele mai mari beneficii atunci când Cineva le folosește alături de tratamente consacrate:

 • Un profesionist folosește echipamente de specialitate care înregistrează modelele de unde creier. Rezultatele pot ajuta o persoană să înțeleagă modul în care diferite activități și reacții le afectează. Individul poate apoi să -și poată adapta comportamentul în consecință.
 • Exercițiu și relaxare: yoga, masajul și meditația pot ajuta la reducerea unor simptome, iar exercițiile fizice regulate de orice fel pot ajuta oamenii să facă față stresului. Părinții sau îngrijitorii și copiii pot face aceste activități împreună dacă doresc.
 • Conectarea cu natura: Unele studii au sugerat că copiii cu ADHD consideră că este mai ușor să se concentreze după ce au petrecut timp în aer liber într -un spațiu verde.

Cu toate acestea, nu există dovezi actuale despre cât timp trebuie să cheltuiască o persoană în spațiul verde pentru a vedea îmbunătățiri sau cât timp vor dura îmbunătățirile.

alimente și dietă

Oamenii au sugerat adesea o legătură între consumul de zahăr și hiperactivitatea la copii. Cercetările în acest domeniu sunt limitate, dar un studiu din 2011 care a analizat efectele asupra copiilor din școlile primare din Coreea nu susține teoria.

O revizuire din 2012 a concluzionat că o dietă fără aditivi ar putea ajuta unii oameni, Dar cercetătorii notează că acest lucru va beneficia doar de pacienții selectați și poate fi greu de implementat.

Posibilă legătură între aditivii alimentari sau alimentele procesate și ADHD rămâne controversată. Un studiu din 2018 a analizat obiceiurile alimentare ale aproape 15.000 de copii din China. Cercetătorii au descoperit că cei care au urmat o gustare sau un obicei alimentar procesat dieta alimentară au mai multe șanse să aibă simptome ADHD. De asemenea, au descoperit că cei care au urmat o dietă vegetariană au mai puțin șanse să aibă simptome.

În timp ce aceste diete pot afecta cât de des apar simptome, nu există dovezi că dietele în sine au provocat sau îmbunătățite simptome.

Cu toate acestea, consumul de dietă hrănitoare, bine echilibrată, cu o mulțime de fructe proaspete, cereale integrale și legume pot beneficia de toată lumea, inclusiv acei copii și adulți cu ADHD.

învățând noi abilități

Crearea de sisteme pentru activități obișnuite, cum ar fi pregătirea pentru școală, poate ajuta copiii cu ADHD să învețe cum să recunoască și să se simtă confortabil cu rutine.

Exemple de sisteme ar putea include:

 • Organizarea depozitării pentru jucării și haine
 • Învățarea utilizării calendarelor, calendarului, listelor și mementourilor
 • Având perioade regulate pentru a merge la culcare și a te trezi

Uleiuri esențiale

Unii oameni consideră că uleiurile esențiale pot ajuta la ameliorarea sau reducerea simptomelor ADHD. Acestea includ:

 • Lavandă: un doctorat mai vechi. Studiul de la Universitatea din Minnesota a sugerat că lavanda poate ajuta oamenii să doarmă. Cu toate acestea, se pare că există puține dovezi suplimentare care să susțină acest lucru, deși rapoartele anecdotice susțin că funcționează.
 • Vetiver: Constatările din 2016 au remarcat că șobolanii au fost mai capabili să se concentreze după inhalarea vetiverului, un ulei esențial. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă același lucru se aplică oamenilor.
 • Rosemary: Un studiu din 2012 a descoperit că oamenii au scoruri mai bune pentru viteză și precizie în activitățile de gândire după expunerea la aroma uleiului de rozmarin.

Cu toate acestea, oamenii trebuie să noteze următoarele îndrumări de siguranță pentru cei care iau în considerare utilizarea uleiurilor esențiale:

 • Vorbește întotdeauna cu un medic înainte de a utiliza uleiuri esențiale, în special pentru Copiii, pentru a se asigura că uleiul și metoda de livrare sunt sigure.
 • Diluează întotdeauna un ulei esențial cu ulei purtător. Întrebați un medic care ar trebui să fie concentrația pentru un adult sau un copil, deoarece acestea vor fi diferite.
 • Nu aplicați niciodată un ulei esențial direct pe piele, deoarece poate provoca o reacție.
 • Nu înghițiți niciodată un ulei esențial, deoarece poate fi toxic pentru organism.

Deși cercetările sugerează că uleiurile esențiale pot avea unele beneficii pentru sănătate, este important să ne amintim că Administrația pentru Alimente și Droguri (FDA) nu monitorizează și nu reglementează puritatea sau calitatea acestora. O persoană ar trebui să discute cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a utiliza uleiuri esențiale și ar trebui să fie sigură că cercetează calitatea produselor unei mărci. O persoană ar trebui să facă întotdeauna un test de plasture înainte de a încerca un nou ulei esențial.

ajutor pentru adulții cu ADHD

adulți care caută alte modalități de a face față ADHD -ului lor poate dori să încerce următoarele :

 • Căutarea de îndrumare sau consiliere de la profesioniști pentru a ajuta la organizarea și gestionarea vieții lor mai bine
 • Combinarea medicamentelor cu terapii care s -au concentrat pe încercarea de a schimba comportamentul
 • Vorbind cu prietenii, familia și colegii despre starea lor

în terapia comportamentală cognitivă (CBT), terapeuții lucrează cu indivizi pentru a schimba modul în care gândesc și se comportă. CBT a arătat rezultate încurajatoare în studiile cu adulți.

riscuri

Tratamentul pentru ADHD combină de obicei medicamente și terapii comportamentale. Și în timp ce unele remedii naturale și de stil de viață pot ajuta, persoanele cu diagnosticare a afecțiunii ar trebui să urmeze instrucțiunile medicului lor.

Suplimentele și remediile naturale pot afecta corpul la fel de bine ca și medicamente cu rețetă sau fără rețetă . Cu toate acestea, aceste tratamente alternative pot avea efecte secundare și pot interacționa cu alte medicamente.

Înainte de a încerca remedii noi, inclusiv suplimente, oamenii ar trebui să vorbească cu un medic înainte de a opri orice medicament existent.>

 • ADHD/Adăugare
 • Nutriție/Dietă
 • Psihologie/Psihiatrie
 • Medicină complementară/Medicină alternativă
 • Știri medicale astăzi astăzi Are linii directoare stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .