Пет неща, които трябва да си спомните, когато се занимавате с работна тревожност

да си кажеш да спреш да се тревожиш, когато се чувстваш разтревожен, е малко като да кажеш да заспиш, когато имаш безсъние – това не е не работи. И така, какво прави? Ето пет неща, които трябва да имате предвид, когато преминавате през тъмен момент.

Ако сте тревожен човек – като мен – този сценарий ще звучи познато: Вие сте на работа, съобразявате с собствения си бизнес, когато тревожността започне да пълзи.

Независимо дали Притеснявате се за нещо конкретно, като предстоящ краен срок или просто имате безформено чувство на ужас, може да си кажете нещо по тези линии: „Трябва да се върнете на работа, да спрете да се притеснявате, да спрете да обсебвате, Върнете главата си в играта и просто се съсредоточете!

Виждайки това неуспех, ако сте склонни към катастрофираща – кои тревожни хора често са – следващото нещо, за което ще се притеснявате, е, че ще сте, че ще уволнен. И така, ще се притеснявате да се притеснявате. Скоро, умът ви изглежда ще се спира на контрол и дори може да се окажете в средата на пълноценна паническа атака.

главоблъсканието да се тревожите от разтревоженото може да изглежда неизбежно, Особено когато нещата, за които се обсебвате, са свързани с работата. По време на такива тъмни времена, изкушението да разбиете този порочен кръг, като задушите тревожността си и викате „в” ума си, за да млъкнете! Може да бъде огромен.

Но до този момент вероятно знаете, че просто не работи – всъщност това може да влоши нещата 10 пъти. Вместо това има по -нежни, по -добри начини да говорите със себе си, да се настаните в своя човек и да успокоите ума си.

Ние разглеждаме някои от тези начини по -долу. Преди да го направим обаче, нека само да кажа, като човек, живеещ с безпокойство, че виждането на терапевт е може би най -доброто нещо, което можете да направите, за да се справите със състоянието.

Асоциацията за тревожност и депресия на Америка (ADAA) имат полезно ръководство, което запознава хората с различните видове терапии, които са на разположение, и още по-полезна директория, където можете да търсите терапевти в радиус от 5 мили от вас.

Независимо от това, независимо Дали се подлагате на някаква форма на терапия или не, обаче, ще се надяваме да намерите известно утеха в тази статия. Следващия път, когато почувствате, че умът ви е най -големият ви враг, опитайте се да запомните тези пет неща – и ни уведомете в коментарите по -долу, ако са направили живота ви по -лесно.

1. Това, което чувствате, е Истински

Когато имах първата си атака за тревожност по време на работа, изчаках, докато се разболя физически да поискам да се прибера вкъщи. Предполагам, за мен не се чувствах като психични симптоми са толкова осезаеми, значими или истински като физическите. Само физическите симптоми биха могли да утвърдят проблемите ми и да ме накарат да се чувствам по -малко виновен и смутен от признаването, че имам нужда от някаква форма на помощ.

Мислейки, че проблемите с психичното здраве по някакъв начин не са толкова истински, колкото физическите, е не е рядкост. Тази година милиони интернет потребители са попитали Google дали психичните заболявания са истински и интернет изобилства от кампании за обществена осведоменост от правителството и организациите с нестопанска цел, отговарящи с озвучаващите „Да!“

„тревожни разстройства са реални, сериозни медицински състояния – също толкова реални и сериозни, колкото физическите разстройства като сърдечни заболявания или диабет “, пишете ADAA.

Не само това, но и„ тревожните разстройства са най -често срещаните и всеобхватни психични разстройства в САЩ." Всъщност, Националните здравни институти (NIH) съобщават, че около 1 на 5 американци са засегнати от тревожни разстройства.

Когато имах атака на тревожност, основното ми притеснение беше, че моят работодател ще си помисли, че съм, Опитвах се да прехвърля задълженията си. Ако се чувствате същото, добрата новина е, че не сте сами. Всъщност неотдавнашно проучване на стреса и тревожността на работното място съобщава, че 38 процента от хората с тревожно разстройство не казват на своите работодатели, защото се опасяват, че „шефът им би го интерпретирал като липса на интерес от нежелание да извършва дейността.“

Когато сте на работа, място, където се очаква да се представите и да бъдете най -добрите, може да е трудно да признаете за уязвимости и да се намалите малко. Но се опитайте да запомните тревожността си е истинска, също толкова истинска, колкото и най -болезнената мигрена или наистина лоша болка в стомаха – и вие заслужавате да се грижите за себе си, точно както бихте имали, ако имате тези физически състояния.

2. Вашият работодател няма да ви уволни

Основна част от атаката на тревожност на работното място може да бъде страхът, че ще бъдете уволнени. Добрата новина е – вероятно няма да го направите.

Страхът от уволнение често е част от катастрофиращия механизъм, който е отличителен белег на безпокойството на работното място. Но ако най -лошият ви сценарий „какво става, ако“ се сбъдне, законът е на ваша страна.

Законът за американците с увреждания (ADA) е предназначен да защитава служителите като вас от дискриминация за работа; Така че, ако кажете на работодателя си, че имате трайно „физическо или психическо увреждане“, те се изискват по закон, не само да ви държат, но и да ви предоставят „разумно настаняване“.

Както обяснява ADAA, вашият работодател не може да ви уволни или да откаже да ви наеме, ако сте квалифицирани за работата и вашето увреждане ви спира да изпълнявате задачи, които не са от съществено значение за работата.

За по -подробно обяснение какво означава това, както и това, което се счита за „разумно настаняване“, вижте тази полезна страница с информация, събрана от Комисията за равни възможности за заетост в САЩ.

3. Работете с тревожност в САЩ.

3. Работете с безпокойство , Не срещу него

Стивън Хейс, професор по клинична психология в Университета в Невада в Рено, видна фигура в областта на психичното здраве – и по -важното – човек, който не е непознат да паниктелии в атаки себе си-застъпва се за по-самосъвместен и самоприемащ начин за справяне с безпокойството.

Всъщност, проф.. Хейс е основател на една от най -новите и иновативни форми на когнитивно -поведенческа терапия, наречена Терапия за приемане на ангажименти (ACT). Тази форма на терапия започва с приемането и неутралното, без преценка наблюдение на негативните мисли и се насочва към привеждане на клиента в настоящия момент и им помага да водят смислен живот.

В това видео обяснява той, той обяснява Защо да виждате безпокойството като ваш враг не е полезно. Ако виждате чувствата си на безпокойство като свой враг, казва той, тогава виждате личната си история като своя враг; Ако физическите ви усещания са ваш враг, „тогава тялото ви е ваш враг“-и борбата с тревожността ви означава да се борите с себе си.

Това самоотричане и самоуправление са това, което в крайна сметка води до психопатологии, проф. Хейс бележки. Вместо това, предлага той, опитайте се да задържите страха си по самочувствителен начин. „Приведете тази уплашена част от вас близо и го лекувайте с някакво достойнство.“

Може би си струва да се спомене, че този акт се оказа ефективен при лечението на тревожността в широк спектър от изследвания и в някои области на умствените психични Здравето, тя се оказа дори по-ефективно от класическата форма на CBT.

4. Направете стрес своя приятел

по подобни линии, здравен психолог и световноизвестен говорител Кели Макгонигал прави Случаят за положително преосмисляне на стреса. В този разговор, обяснява тя, не толкова е вреден самият стрес, колкото начинът, по който мислим за това.

Вместо да виждате стрес като свой враг, можете да го накарате да работи за вас. Стресът и тревожността не са нищо друго освен знак, че ви интересува нещо и тази грижа може да бъде оформена в нещо, което диво подобрява работата ви, вместо да го попречи.

, но не е ли това просто пожелание, “ Помислете положително, ”Smile-A-Yourself-in-the-Mirror-and-Your-Depression-Will-Go-Away вид псевдонаука?

Не наистина. Макгонигал основава своите убеждения в доста солидни научни доказателства, вариращи от наблюдателни изследвания до рандомизирани изпитвания, и нейната книга „Горната страна на стреса“, е обсипана с препратки към многобройни проучвания, които показват действителни резултати.

Едно такова проучване Тестваха прост процес в три стъпки за справяне със стреса и тревожността на работното място и даде положителни резултати. Ето го, както е изложено https://harmoniqhealth.com/ от McGonigal:

„Първата стъпка е да признаете стреса, когато го изпитате. Просто си позволете да забележите стреса, включително как той се отразява на тялото ви. “

„ Втората стъпка е да приветствате стреса, като признаете, че това е отговор на нещо, което ви интересува. Можете ли да се свържете с положителната мотивация зад стреса? Какво е заложено тук и защо има значение за вас? “

„ Третата стъпка е да се възползвате от енергията, която ви дава стресът, вместо да губите тази енергия, опитвайки се да управлявате стреса ви. Какво можете да направите в момента, което отразява вашите цели и ценности? ”

Лично, вероятно не бих бил толкова убеден, ако не бях осъзнал, докато чета това, че вече съм изпробвал тези предложения. Направих това интуитивно, на няколко пъти и бях много доволен от резултата.

Например, като работя в бърза среда като част от екип за новини, понякога ми позволява да пренасочвам тревожността си И го насочете към писане на висококачествени новинарски истории, които доставям срещу часовника. Когато работех като учител, бих насочил тревогата си от говоренето на публично място за създаване на оптимистични, високоенергийни, ангажиращи класове.

Но не приемайте думата ми за това-прочетете книгата , изпробвайте го и вижте какво мислите.

5. „Намерете какво се чувства добре“

Йога е показано, че значително намалява чувствата на безпокойство и стрес и тази последна мисъл всъщност е цитат от любимия ми инструктор по йога.

В нейните сесии „Йога с Адриен“ – които са достъпни онлайн, безплатно – Адриен често казва „Намерете какво се чувства добре“ и докато през повечето време през повечето време Тя се позовава на физическата позиция на йога, мисля, че този съвет ни подхожда, „притеснетели“, красиво, когато се опитваме да измислим начини да се справим с грубостта на вътрешния ни глас.

Често тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези, тези От нас, които живеят с тревожност, също са перфекционисти, свръх постигатели и като цяло хората, които (са били научени) очакват много от себе си. Когато имате безпокойство, това влошава нещата още по -лоши, защото да не сте най -добре ви се ядосва на себе си и да се отнасяте грубо, е последното нещо, от което се нуждаете, когато всъщност сте най -уязвимите си.

Но си струва да си спомним, че никой никога не е перфектен и всички ние трябва да се грижим и да подхранваме недостатъците си.

„Намерете това, което се чувства добре“ е страхотна поговорка, защото замества тази сурова Вътрешен глас с по -добър, по -нежен – много като тона, който Адриен използва в собствените си видеоклипове – но също така, също толкова важно, това е добро напомняне, че различните стратегии работят за различни хора и само вие можете да намерите това, което работи най -добре за вас.

Това каза, ще ви оставя нещо, което работи за мен: самолюбиво видео от Адриен, пригодено специално за тревожност.

  • Обществено здраве
  • Тревожност/стрес
  • Психология/психиатрия

Contents

Recent Comments