BMI byl vyvinut pomocí velkých populačních studií.

Funkce WebMD Recenze: Kathleen M. Zelman, MPH, RD, LD dne 31. července 2014

Zdroje

ZDROJE:

Akademie výživy a dietetiky: "Zdravotní důsledky dietní vlákniny."

Ministerstvo zemědělství USA: "Spotřeba snídaně, tělesná hmotnost a příjem živin: Přehled důkazů."

Národní registr kontroly hmotnosti: "Fakta o NWCR."

James O. Hill, PhD, ředitel, Colorado Nutrition Obesity Research Center; ředitel Centra pro lidskou výživu, University of Colorado Denver; spoluzakladatel Národního registru kontroly hmotnosti.

Scott Kahan, MD, ředitel Národního centra pro váhu a wellness; zástupce ředitele, Johns Hopkins Weight Management Center; instruktor, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health; kolego, Společnost pro obezitu.

Ramage, S. Aplikovaná fyziologie, výživa a metabolismus, Leden 2014.

Raynor, D. Obezita, října 2006.

Lékařské centrum University of Rochester: "Udržení hubnutí."

Steinberg, DM. American Journal of Preventive Medicine, leden 2014; sv 46: str. 24-29.

Stává se to běžcům a vytrvalostním sportovcům a stává se to také těm, kteří drží dietu: Tvrdě pracujete na splnění svého cíle v hubnutí, když se náhle ručička na váze odmítne pohnout. Tato překážka se často objevuje hned po počátečním zhubnutí a znovu, když se vám zdá, že nemůžete shodit těch posledních pár kilo. Je velmi skličující pokračovat v tvrdé práci, když nevidíte plody své práce. Aby to bylo ještě horší, tyto plošiny na hubnutí mohou trvat několik dní až měsíců.

Pokud se vaše hubnutí náhle zastavilo, musíte se ptát: Dělám něco špatně?

Podle odborníků není zásah do těchto plošin nic neobvyklého. S klesající hmotností a změnou složení těla se mění i vaše nutriční potřeby. Existuje několik důvodů, proč se vaše váha může dostat na plató:

Jak vaše váha klesá, ztrácíte nejen tuk, ale také malé množství svalů. Odhaduje se, že až 25 % tělesné tkáně ztracené během hubnutí pochází ze svalů. Vzhledem k tomu, že svaly jsou zásadní pro udržení vašeho metabolismu v dobrém stavu, jejich ztráta může snížit rychlost metabolismu a bránit hubnutí. Silový trénink může pomoci zachovat a vybudovat svalovou hmotu, aby se váš metabolismus znovu rozběhl. Teorie nastavených hodnot tvrdí, že se vaše tělo přirozeně snaží udržet si určitou váhu tam, kde je mu to nejpohodlnější. Pokud zjistíte, že se stále znovu zaseknete při stejné váze, možná jste dosáhli komfortní zóny. Mnohem další snížení obvykle vede k opětovnému přibírání na váze. Možná budete potřebovat méně kalorií nebo více fyzické aktivity, abyste si udrželi nižší váhu. To je nejpravděpodobnější příčina úbytku hmotnosti. Navíc je téměř nemožné zhubnout bez cvičení. Mnoho vědců se shoduje, že to, zda cvičíte, je nejlepší způsob, jak předpovědět, zda si váhu úspěšně udržíte. Mezi další faktory, které mohou ovlivnit hubnutí, patří problémy se štítnou žlázou nebo nadledvinami, léky, které užíváte, těhotenství, kojení, menopauza a odvykání kouření.

Ale je více než pravděpodobné, že vaše váha je na stejné úrovni, protože se vám zvětšily velikosti porcí a/nebo se intenzita nebo frekvence vašeho tréninku snížila. Možná si také častěji dopřáváte vysoce kalorická jídla.

Pravdou je, že většina lidí po počátečním zhubnutí trochu zklamala. Je naprosto přirozené, že se lépe přizpůsobíte stravovacímu plánu a možná přehlédnete předepsanou velikost porcí nebo množství. Výsledkem je udržení hmotnosti namísto dalšího hubnutí.

Pokračování

Jedna libra tuku

Někteří dietáři očekávají, že jejich rychlost hubnutí bude konstantní. Ale většina lidí hubne rychleji, když poprvé začnou redukční program. Tato počáteční ztráta je bohužel napůl tekutá a neodráží, kolik skutečné tukové tkáně jste spálili. Teprve později každé shozené kilo odráží spalování skutečného tuku, což odpovídá zhruba 3 500 kaloriím.

Nenechte se tedy zmást, abyste si mysleli, že vaše počáteční tempo hubnutí bude pokračovat. Spálit 3500 kalorií za týden je těžká práce!

Skok z plošiny

Jak se můžete dostat z plošiny a shodit těch posledních pár kilo? Podle úspěšných smolařů z Národního registru kontroly hmotnosti je tajemstvím vytrvalost. Zde je devět způsobů, jak se vrátit na správnou cestu:

Cvičení: buduje svaly a nastartuje váš metabolismus. Toto je jediný nejdůležitější krok, který můžete udělat, abyste zhubli více. Hledejte způsoby, jak do svého života zapracovat více aktivity, místo abyste se snažili vejít do nereálně dlouhých tréninků. Začněte posilovat několikrát týdně. Svalová tkáň je metabolicky aktivnější než tuk a pomáhá spalovat více kalorií. Zkontrolujte si velikost porcí. Možná je čas znovu vytáhnout odměrky a váhu. Většina dietářů běžně podceňuje velikost porcí. Zapisujete si jídlo do deníku? Držet krok s deníkem je skvělá motivace a pomáhá vám přesně si uvědomit, co a kolik jíte. Važte se jednou týdně. Dělat to častěji může být kontraproduktivní. Ujistěte se, že vaše cíle v oblasti hubnutí jsou realistické. Možná je čas přejít na udržování hmotnosti namísto snahy o další snížení hmotnosti. Pozdní noční žvýkání, které může sabotovat váš příjem kalorií. Zaměřte se na zdravotní přínosy již shozených kil. Umístěte obrázek svého starého já na místo, kde ho budete často vídat, abyste zůstali motivovaní. Radujte se z toho, jak daleko jste se dostali a jak dobře vypadáte a jak se cítíte. Rozhýbejte věci ve vaší stravě. Dopřejte si novou kuchařku nebo předplatné časopisu o zdravém vaření, abyste zachovali novost a pestrost ve svých jídlech.

Pokračování

Podpora komunity

Navštivte naše komunitní nástěnky pro podporu a pomoc od našich moderátorů a členů komunity WebMD.

Poučte se z lekcí našich úspěšných dietářů. Budou první, kdo vám řekne, abyste se vzdali viny – nedělá to nic jiného, ​​než že to vede k přejídání. Přijměte fakt, že náhorní plošiny jsou naprosto normální, a možná s úpravou jídelníčku a cvičebního programu se znovu začnete posouvat směrem ke splnění svých cílů v oblasti hubnutí.

Znovu potvrďte svůj závazek k programu a získejte zpět odhodlání, které jste měli, když jste začínali. Vzpomenete si, co vás motivovalo ke spuštění našeho programu? Využijte své rezervy – dostali jste se tak daleko, takže to teď nevzdávejte.

Ještě jedna věc: Možná je čas na zaslouženou odměnu za všechnu vaši tvrdou práci. Co takhle nakupovat podzimní oblečení v této nové menší velikosti?

Kathleen Zelman, MPH, RD, je ředitelkou výživy pro WebMD. Její názory a závěry jsou její vlastní.

Snažíte se dostat do formy? Pak se nespoléhejte na své koupelnové váhy. Dostattělesného tuku a také vaší hmotnosti.

Nedovol, aby tě rozbilo zrcadlocíle hubnutí! Jak dostat více spálit ze svéhocvičení Rychlé hubnutí: Co vypotřeba znát

"Většina lidí se zaměřuje pouze na hubnutí, ne na tuk," Cedric X.Bryant, PhD, hlavní fyziolog cvičení s American Council on Exercise,

"Zachování čisté tkáně a ztráta tělesného tuku – to je to, co potřebujeteusilovat o," říká Bryant. "Jediný způsob, jak zjistit, jak na tom jste, je

Znáte staré standardní měřicí nástroje, jako je index tělesné hmotnosti(BMI) a metr. A díky dnešním technologickým kouzelníkům někteří velmijsou k dispozici dobrá nová zařízení pro měření tělesného tuku.

Chcete-li zjistit, které stojí za váš čas a peníze, WebMD získal hodnocení od Bryantaa od dalších dvou špičkových fyziologů cvičení: Megan McCrory, PhD, energievědec zabývající se metabolismem z výzkumného centra lidské výživy Jean Mayer USDAo stárnutí na názory na dr.derm Tufts University v Bostonu; a Len Kravitz, PhD, senior cvičení

Test BMI

Jedná se o jednoduchý výpočet s použitím nejzákladnějších nástrojů — vaší výšky ahmotnost. Zapojte tato čísla do BMI kalkulačky, abyste zjistili, zda jsteobezita, nadváha nebo normální hmotnost.

BMI byl vyvinut pomocí velkých populačních studií. Ačkoli toneřeší procento tělesného tuku nebo svalů, pomáhá zdravotní péčispojené s nadváhou.

Cena: Žádná.

Verdikt: Zdarma a snadno dostupné; dobré pro posouzenísvalnaté, výsledky bývají méně přesné.

"Je to dobrý výchozí bod, opravdu dobrý způsob, jak získat základní odhadzda máte nadváhu nebo ne," říká Bryant. "BMI má tendencivelmi úzce korelují se zdravotními riziky spojenými s nadváhou respobézní."

Hodnocení odborníků: D. "BMI vám tělo nedáváměření tuku," říká McCrory. "Ale pokud dává vynikající BMIměření!"

Pokračování

Váhy na měření tělesného tuku

"Analýza bioelektrické impedance" byl přidán k tradičnímukoupelnové váhy. Váhy vysílají neškodný elektrický proud nahoru skrz vástělo do "číst" množství tukové tělesné hmoty a netukové tělesné hmoty –výpočet procenta tělesného tuku.

Cena: 50 až 100 USD za váhu.

Verdikt: Pohodlné, ale ne vždy nejvícepřesný.

"Problém je, že tato zařízení jsou velmi citlivá na hydrataci – jakve vašem těle je hodně tekutin," Bryant říká WebMD. Takže je důležitépřísně dodržujte pokyny pro vážení – denní dobu, tekutiny apříjem potravy. Dokonce i váš menstruační cyklus ovlivňuje toto čtení. "Nicméně, sPo započtení všech těchto skutečností jsou váhy snadným a domácím způsobem, jak mít přehled o soběpokrok v hubnutí a tuku."

Existují také ruční verze, které používají stejnou technologii. Prostěpamatujte: Dostanete to, za co zaplatíte. Vyšší cena rovná větší přesnost.

Stupeň: C+. "I když nemusí být přesnémůže být dobré pro sledování změn pomocí dietního a cvičebního programu," říkáMcCrory. "Jen mějte na paměti, že váhy mohou být posunuty o 5 %, plus nebomínus. Pečlivě dodržujte pokyny. Opravdu se předem osprchovatčiní čtení nepřesným!"

Skenování DEXA

DEXA je "dvouenergetická rentgenová absorbometrie" — stejný obrazvysvětluje Bryant. Během testu ležíte asi 10 na rentgenovém stoleminut, zatímco skener měří váš tělesný tuk, svaly a kostní minerályhustota.

Cena: 200 až 300 USD

Verdikt: Vypadá to dobře.

DEXA je "vznikající technika, která v sobě skrývá mnoho slibů," Bryantprotože zásoby tělesného tuku mohou mnohem více vypovídat o riziku onemocnění."Například nadbytečný břišní tuk zvyšuje riziko srdečních onemocnění, rakoviny,a diabetes 2. typu.

Brzy zde budou lékaři primární péče, fyzioterapeuti a kluby zdravínabízí skenování DEXA k posouzení tělesného tuku, říká Bryant WebMD. "Pokud je vaše BMIříká, že patříte do kategorie obézních a máte silnou rodinnou historii srdceonemocnění a cukrovky, může být vhodné, abyste získali přesnější posouzenísložení těla," říká Bryant.

Známka A. "Je to jedna z nejpřesnějších metodkluby. Pokud ale máte možnost nechat se otestovat DEXA, jděte do toho."Varuje ale, že obézní lidé mohou mít těžké ležení na úzkých

Své "docela neinvazivní," říká Kravitz. "Velmi dobře

Pokračování

Podvodní testování

Nazývá se také hydrodenzitometrie a zahrnuje vstup do nádrženaplněné vodou. Na základě množství vody, kterou vytlačíte, hustoty vašeho tělaa lze vypočítat tělesný tuk.

"Tento test je považován za zlatý standard, nejpřesnější hodnocenísportovci, a pravděpodobně vám to také umožní – za malý poplatek.

Cena: 25 až 75 USD za test.

Verdikt: "Je to velmi přesný způsob měření tělaTlustý," říká Bryant. Ale jít do vody může být problém. Někteří najdou

Známka: B-. Nepříjemnosti jsou zde velkým problémem, souhlasíMcCrory. "Hádám, že testování pod vodou bude za pár dní “bylo”.let."

Bod Pod

Bod Pod je nový nástroj, který při určování těla spoléhá na výtlak vzduchutlustý, říká Bryant. Není tam žádné ponoření; nezmokneš. Ale musíte dostatdo komory Bod Pod, buďte velmi nehybní, kontrolujte svůj dech všechny faktory, kterémůže ovlivnit výsledky. Úroveň hydratace před testem může také ovlivnitVýsledek. "Když jsou všechny tyto věci pod kontrolou, získáte tělesný tukvýpočet s přesností 3 až 4 % není tak vysoký, jak by se daloočekávat," říká Bryant.

Cena: 40 až 65 USD za test.

Verdikt: McCrory říká, že věří, že to může být způsob

Známka A. "Je to mnohem jednodušší a pohodlnější nežpodvodní vážení," říká McCrory. "Je zhruba stejně přesná aspolehlivý jako DEXA, je mnohem levnější a je stále rozšířenějšídostupný."

Svinovací metr

Je to jeden z nejstarších "testy na obezitu" známý lidstvu. Nicméně,obvod pasu v této souvislosti "není definována jako švadlenabych," říká Bryant. "To se provádí na úrovni pupku."

Muži s mírou vyšší než 40, nebo ženy s mírou pasu

Cena: Žádná.

Verdikt: Toto je základní ukazatel tělesného tuku

Stupeň: A. Měření obvodu je "přesné aspolehlivý" pro posouzení vašeho rizika chronických onemocnění, jako je cukrovka, srdcenemoc, mrtvice a rakovina, říká McCrory. Jednoduše: Čím větší obvod,obvody."

Pokračování

Skinfold Třmeny

Kluby zdraví nabízejí tento test; je to nejpoužívanější metoda měřenítělesný tuk, říká Bryant. V podstatě je to a "štípnout" test pomocí měřenízařízení na několika místech těla, jako jsou stehna, boky a nadloktí.

Cena: 20 až 40 USD za test.

Verdikt: Hodně záleží na dovednostech daného člověkadávám vám test. "Test kožní řasy může být přiměřeně přesný,"Bryant říká WebMD. "Ale pokud tester není zkušený, nebo pokud anopomocí levných plastových třmenů to berte s rezervou. Bude to

Známka: D. "Ty se málokdy dělají správně," říkáMcCrory. "Technik obvykle nechytne dostatek tuku, takže výsledek je takovýobvykle velké podcenění tělesného tuku. Je také obtížné uchopit tukdůsledně."

Měření infračerveného světla

Měření pomocí infračerveného světla je levný způsob měření tělesného tuku pomocí azařízení typu půdní analýzy, které používají agronomové, vysvětluje Bryant.

Zde je to, co se stane: Sonda je umístěna na místo těla – bicepspříklad — vysílání infračerveného paprsku přes tuk i svaly. Vašekonečné číslo je a "Hrubý odhad" procenta vašeho tělesného tuku, říkáBryant.

Cena: 25 až 50 USD za test.

Verdikt: "Neukázalo se to být tak hroznépřesný," Bryant říká WebMD.

Známka: F. Neztrácejte čas ani peníze, říká McCrory.

Tabulka výšky/hmotnosti

Jedná se o jednoduché tabulky výšky a hmotnosti, které mnoho let používápojišťovny. Ale odborníci říkají, že prostě nefungují příliš dobře, dokoncepokud berou v úvahu tělesný rámec a pohlaví.

Cena: Žádná.

Verdikt: "Tyto grafy mají významná omezení,"říká Bryant. "Opravdu neměří tkáň od tuku ke štíhlé. Oni jsouzaložené na omezeném vzorku populace a mohou být zavádějící."

třída: F. "Ty nám nijak nepomáhají porozumět tělusložení," říká Kravitz.

Funkce kliniky pro hubnutí WebMD Zhodnotila Kathleen M. Zelman, MPH, RD, LD dne 09. června 2005

Zdroje

ZDROJE: Cedric X. Bryant, PhD, hlavní cvičební fyziolog, AmeričanRada pro cvičení. Megan McCrory, PhD, vědec v oblasti energetického metabolismu, JeanMayer USDA Centrum pro výzkum lidské výživy pro stárnutí, Tufts University, Boston.Len Kravitz, PhD, senior pohybový fyziolog, IDEA.

© 2005 WebMD, Inc.

Recent Comments